האתר המוביל ברשת לסיכומים בעברית

כל דרכי האוכל: אכילה וטעם באנגליה ובצרפת מימי הביניים ועד ימינו. פרק 12: ניגודים מצטמצמים ומגוון גדל

סיכום בעברית (תרגום מסוכם) בהיקף 720 מילים, של הפרק:

Mennell, S. (1996). Diminishing Contrasts, Increasing Varieties. In: All manners of food: Eating and taste in England and France from the Middle Ages to the present (pp. 317-332). Chicago: University of Illinois Press.



להורדת הסיכום
הזן פרטים » הזן פרטי תשלום » קבל את הסיכום במייל

מחיר הסיכום: 29 ₪


זוהי כתובת הדוא"ל אליה יישלח הסיכום, הקפד להזין כתובת תקינה

כל דרכי האוכל: אכילה וטעם באנגליה ובצרפת מימי הביניים ועד ימינו. פרק 12: ניגודים מצטמצמים ומגוון גדל
Mennell, 1996

ביקורת על תרבות הצריכה
המושג "תרבות ההמונים" שימש בסיס לביקורת מצד הוגים שמרניים ורדיקליים, שהתייחסו לשקיעת התרבות הגבוהה באקלים של צריכה המונית. השמרנים האשימו את ההמון בירידת הרמה התרבותית, כולל זלזול באמנות הבישול והעדפת מזון מהיר ונחות. לעומתם, אנשי אסכולת פרנקפורט טענו כי התעשייה הקפיטליסטית מעצבת את הצרכים והטעמים של הציבור באמצעים שיווקיים, תוך ביטול שיפוט עצמאי והעדפת מוצרי מדף חסרי ערך ממשי.
ההשוואה לעולם הקולינריה כוללת גם רעיונות של הדורנו על חזרתיות, נסיגה חושית והיעדר פתיחות לחוויות חדשות, כפי שמשתקף באהבה למזון מעובד, מתוק ואחיד. מאכלים תעשייתיים נראים כמו ייצוגים חסרי הקשר של מנות מסורתיות, בדומה להעתקים זולים של יצירות אמנות.

מורכבות התהליך הכלכלי
לצד הביקורת, קיימת גם הכרה בכך שתעשיית המזון המודרנית אינה מונעת רק ממניעים ציניים...

לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^