כל דרכי האוכל: אכילה וטעם באנגליה ובצרפת מימי הביניים ועד ימינו. פרק 12: ניגודים מצטמצמים ומגוון גדל
Mennell, 1996
ביקורת על תרבות הצריכה
המושג "תרבות ההמונים" שימש בסיס לביקורת מצד הוגים שמרניים ורדיקליים, שהתייחסו לשקיעת התרבות הגבוהה באקלים של צריכה המונית. השמרנים האשימו את ההמון בירידת הרמה התרבותית, כולל זלזול באמנות הבישול והעדפת מזון מהיר ונחות. לעומתם, אנשי אסכולת פרנקפורט טענו כי התעשייה הקפיטליסטית מעצבת את הצרכים והטעמים של הציבור באמצעים שיווקיים, תוך ביטול שיפוט עצמאי והעדפת מוצרי מדף חסרי ערך ממשי.
ההשוואה לעולם הקולינריה כוללת גם רעיונות של הדורנו על חזרתיות, נסיגה חושית והיעדר פתיחות לחוויות חדשות, כפי שמשתקף באהבה למזון מעובד, מתוק ואחיד. מאכלים תעשייתיים נראים כמו ייצוגים חסרי הקשר של מנות מסורתיות, בדומה להעתקים זולים של יצירות אמנות.
מורכבות התהליך הכלכלי
לצד הביקורת, קיימת גם הכרה בכך שתעשיית המזון המודרנית אינה מונעת רק ממניעים ציניים...
לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^