האתר המוביל ברשת לסיכומים בעברית

פרשנות כדורגל בישראל כשדה של ייצור תרבותי ותחום עיסוק מקצועי

סיכום בעברית בהיקף 746 מילים, של המאמר:

אוריאלי, נ., מחרז, א., בר-אלי, מ., מנע, א. (2001). פרשנות כדורגל בישראל כשדה של ייצור תרבותי וכתחום עיסוק מקצועי. מגמות, 3, 395–423.



להורדת הסיכום
הזן פרטים » הזן פרטי תשלום » קבל את הסיכום במייל

מחיר הסיכום: 42 ₪


זוהי כתובת הדוא"ל אליה יישלח הסיכום, הקפד להזין כתובת תקינה

פרשנות כדורגל בישראל כשדה של ייצור תרבותי ותחום עיסוק מקצועי
אוריאל ואח', 2001

בשנות ה-90 חל מהפך של ממש במבנה התקשורת האלקטרונית בישראל עם החלת חוק הערוץ השני וחוק בזק. כתוצאה מכך, התרחב גם סיקור משחקי הכדורגל המקצועי בארץ ובעולם בליווי פרשנות. הפרשנים הם "אינטלקטואלים" ו"מקצועני כדורגל" שהצטרפו לעיתונאי הספורט. באותה עת התעורר הויכוח לגבי תפקידו של הפרשן, מידת בקיאותו במשחק, כישוריו כ"בדרן" תקשורת והאתיקה העיתונאית. להערכת החוקרים תהליכים אלו משקפים התרחשויות חברתיות רחבות יותר.
בשנת 1978 הצביעו חוקרים על תהליך הפיכתו של הספורט מפעילות אלטיסטית של חובבנים למופע ראוה של מקצוענים לצריכה המונית. הספרות המחקרית מתייחסת לספורט כאל שדה של ייצור תרבותי ומתמקדת בשלושה נושאים מרכזיים: המסר והתוכן של האירוע, חווית הקהל ומערך ייצור תקשורת הספורט - הממוקד גם הוא בשלושה נושאי משנה:ארגוני ספורט, ארגוני תקשורת ועיתונאי ספורט.
השינוי בסיקור הכדורגל התבטא בעיקר במספר גדול של שידורים ישירים של משחקים מרחבי העולם ובפרשנים שאינם עיתונאים כמו "מקצועני כדורגל" (מאמנים ושחקנים...

לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^