האתר המוביל ברשת לסיכומים בעברית

בעלות מוסדית, מעקב של אנליסטים ומחירי מניות

סיכום בעברית (תרגום מסוכם) בהיקף 1205 מילים, של המאמר:

Fernando, C. S., Gatchev, V. A., & Spindt, P. A. (2012). Institutional ownership, analyst following, and share prices. Journal of Banking & Finance, 36(8), 2175-2189.‏



להורדת הסיכום
הזן פרטים » הזן פרטי תשלום » קבל את הסיכום במייל

מחיר הסיכום: 42 ₪


זוהי כתובת הדוא"ל אליה יישלח הסיכום, הקפד להזין כתובת תקינה

בעלות מוסדית, מעקב של אנליסטים ומחירי מניות
Fernando et al., 2012

משקיעים מוסדיים שולטים בשוקי המניות בארה"ב. הם משפיעים על יצירת המידע ע"י אנליסטים של צד המכירה (sell-side analysts). הספרות הקיימת עוסקת בעיקר בתפקיד האנליסט בהפצת מידע על הפירמה, אך בעלות מוסדית היא ערוץ יותר יעיל שדרכו חברות יכולות להגביר את המידע הזמין וליצור ערך ע"י מעקב.

מטרת המאמר
- לחקור כיצד מעקב של אנליסטים ובעלות מוסדית קשורים מנקודת המבט של מעקב ויצירת מידע
- לבחון מחדש כיצד המעקב של אנליסטים ובעלות מוסדית משתנים עם רמת המחיר של המניות.
החוקרים פיתחו ובחנו מסגרת תיאורטית חדשה המקשרת בין בעלות מוסדית, מעקב של אנליסטים, רמות מחירים של מניות, ומאפייני מפתח אחרים של הפירמה.

רקע
ספרות עכשווית מתמקדת בתפקיד האנליסט בצד המכירה באיסוף מידע על הפירמות, אבל היא לא מסבירה את ההבדלים ברמת המחירים של מניות. בנוסף היא מנבאת שכאשר כל שאר הנתונים זהים, לחברות עם מידע פרטי מועדף יהיו מחירי מניות נמוכים יותר – דבר שמנוגד למציאות (שמשקיעים מעדיפים מניות בעלות מחיר גבוה). בנוסף יש את הטענה שפירמות יכולות להעלות את הערך שלהן ע"י הנמכת מחירי המניות והרחבת בסיס בעלי המניות שלהם. זה סותר את הראיות האמפיריות לפיהן יש קשר חיובי בין רמת מחירי המניות לבין ערך הפירמה.
החוקרים מפתחים מודל שמגלם במפורש את המעקב ויתרונות המידע של השקעה מוסדית. המודל משלב שני סוגי משקיעים: מוסדיים וקמעוניים. משקיעים קמעוניים הם לא מתוחכמים, ומסתמכים על מקורות חיצוניים (כמו ברוקרים ואנליסטים) לקבלת מידע על המניות. לעומתם, מוסדות עוקבים אחרי...

לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^