האתר המוביל ברשת לסיכומים בעברית

בחינה מחדש של כלוב הברזל: איזומורפיזם מוסדי ורציונליות קולקטיבית בשדות ארגוניים

סיכום בעברית (תרגום מסוכם) בהיקף 814 מילים, של המאמר:

DiMaggio, P. & Powell, W. (1983). The iron cage revisited: institutional isomorphism and collective rationality in organizational fields. American Sociological Review, 48, 147-159.



להורדת הסיכום
הזן פרטים » הזן פרטי תשלום » קבל את הסיכום במייל

מחיר הסיכום: 42 ₪


זוהי כתובת הדוא"ל אליה יישלח הסיכום, הקפד להזין כתובת תקינה

בחינה מחדש של כלוב הברזל: איזומורפיזם מוסדי ורציונליות קולקטיבית בשדות ארגוניים
DiMaggio & Powell, 1983

שאלת המחקר המרכזית במאמר היא "מה הופך ארגונים לכל כך דומים זה לזה?". הטענה המרכזית היא שהמנועים של רציונליזציה ובירוקרטיזציה של התפתחות ארגונים עברו ממצב שבו הם ממוקדמים בשוק התחרותי כמו שמתואר על ידי התאוריות המסורתיות של מקס וובר, להתמקדות רבה יותר במדינה ובמקצועות עצמם. כאשר מספר ארגונים צומחים כתחום משלהם, מתרחש פרדוקס: בתהליכי השינויים הארגוניים שכל ארגון עובר, הארגונים הופכים להיות יותר ויותר דומים זה לזה. במאמר הנוכחי מתוארים שלושה תהליכים "איזומורפיים", כלומר תהליכים של שינוי שבהם הארגונים הופכים להיות דומים זה לזה: תהליך כפוי (coercive), תהליך חיקוי (mimetic) ותהליך נורמטיבי (normative).
על פי התיאוריות של מקס וובר, הרוח הרציונאליסטית, והביטוי הארגוני שלה שהוא הבירוקרטיזציה, השיגו עוצמה כל חזקה עד שלא נראה שהאנושות מסוגלת להשתחרר מכבליהם. על פי טענותיו של וובר, הבירוקרטיה נוצרת משלוש סיבות קשורות: תחרות בין חברות בשוק העבודה ותחרות בין מדינות, צורך הולך וגובר של המנהיגים והמנהלים לשלוט על העובדים או האזרחים, ודרישה להגנה שווה...

לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^