האתר המוביל ברשת לסיכומים בעברית

איך מדינת הרווחה מעצבת את פער השכר המגדרי: מחקר תיאורטי והשוואתי

סיכום בעברית (תרגום מסוכם) בהיקף 1471 מילים, של המאמר:

Mandel, H. & Shalev, M. (2009). How welfare states shape the gender pay gap: A theoretical and comparative analysis. Social Forces, 87(4), 1873-1912.



להורדת הסיכום
הזן פרטים » הזן פרטי תשלום » קבל את הסיכום במייל

מחיר הסיכום: 42 ₪


זוהי כתובת הדוא"ל אליה יישלח הסיכום, הקפד להזין כתובת תקינה

איך מדינת הרווחה מעצבת את פער השכר המגדרי: מחקר תיאורטי והשוואתי
Mandel & Shalev, 2009

במחקר זה נבחנת ההשפעה של סוג מדיניות הרווחה המיושמת במדינה, על הפער המגדרי בשכר, כלומר על ההבדלים בשכר בין גברים לנשים באותה מדינה. אי-שוויון בהכנסות בין גברים לנשים מתואר כתוצאה של מצב שבו גברים ונשים נמצאים במקומות שונים בהיררכיה החברתית, לצד קיומם של הבדלים גדולים בשכר בין מעמדות ובתוך מעמדות. ההגדרות המושגיות המתוארות במאמר תורמות לזיהוי הממדים הרלוונטיים של מדיניות הרווחה המשפיעים על היבטים שונים של הפער במגדרי בשכר, תוך השוואה בין מדינות שונות.

מבוא
בעשורים האחרונים, חוקרות פמיניסטיות הדגישו את החשיבות של מדיניות הרווחה של המדינה על האוטונומיה הכלכלית של נשים. חוקרות אלה טענו כי מדיניות הרווחה משפיעה באופן משמעותי על ההזדמנויות של נשים לעומת גברים, ומצמצמת את קיומו אי-שוויון מעמדי. תובנה זו נמצאה גם במחקרים בהם התבצעה השוואה בינלאומית. יחד עם זאת, מחקרים השוואתיים אלה מוגבלים בבחירת המשתנים התלויים והבלתי תלויים שלהם, ובאופן שבו הם מגדירים את אי השוויון בין גברים לנשים. המחקר הנוכחי מיועד להציע מסגרת תיאורטית חדשה שמיועדת להתגבר על המגבלות של מחקרים קודמים ולבחון את האופן שבו מדיניות הרווחה משפיעה על אי-שוויון מגדרי. המחקר מחלק את הפער המגדרי בשכר למשתנים שקשורים למעמד ולמשתנים שקשורים למגדר. ההבחנה במחקר היא בין שלושה טיפוסים של משטרי רווחה, כמשתנה הבלתי תלוי. על מנת לבצע את ההשוואה הבינלאומית, נאספו נתונים מתוך 17 מדינות ה- OECD.

פירוק של פער השכר המגדרי
הבדלים בין מדינות בפער המגדרי בשכר תלויים במידה רבה במידה שבה נשים בחברה מצליחות להגיע לרמות הגבוהות של המעמד החברתי, לצד המידה שבה החברה הספציפית היא מעמדית. במחקרים שונים נמצא כי הפרדה מגדרית בסוגי תעסוקה שונים והדרה של נשים ממקצועות בשכר גבוה הם הגורמים המרכזיים לקיומו של פער מגדרי בשכר.
מחקרים נוספים מצאו כי גורם משמעותי שמשפיע על הפער המגדרי בשכר הוא המרחק שבין השכר הגבוה לשכר הנמוך בחברה, שמתואר כ"מבנה השכר". מרכיב נוסף שמשפיע על הפער המגדרי בשכר מתואר כרעיון של "תקרת...

לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^