האתר המוביל ברשת לסיכומים בעברית

ההבנייה התרבותית של שיפור עצמי: בחינה של הטיות בהמשרתות את הקבוצה

סיכום בעברית (תרגום מסוכם) בהיקף 1738 מילים, של המאמר:

Heine, S. J., & Lehman, D. R. (1997). The cultural construction of self-enhancement: An examination of group-serving biases. Journal of Personality and Social Psychology, 72(6), 1268-1283.



להורדת הסיכום
הזן פרטים » הזן פרטי תשלום » קבל את הסיכום במייל

מחיר הסיכום: 42 ₪


זוהי כתובת הדוא"ל אליה יישלח הסיכום, הקפד להזין כתובת תקינה

ההבנייה התרבותית של שיפור עצמי: בחינה של הטיות בהמשרתות את הקבוצה
Heine & Lehman, 1997

מבוא
הבדלים תרבותיים בהאדרה עצמית- אחד המחקרים התרבותיים שניתן להשפעת אטיקה מוכתבת הוא האדרה עצמית. מחקרים אלה נעשו יותר במערב. אנשים במערב רואים עצמם באופן אופטימי ולא ריאליסטי. מחקרים הראו שתפיסה חיובית לא ריאליסטית על העצמי לא שכיחה בתרבויות המזרח ובייחוד ביפן. למשל, מרקוס וקימטיימה מצאו שאצל היפים אין הטיה לייחודיות (הנטייה לראות את עצמנו מוכשרים יותר מאחרים), למרות שאפקט זה נמצא אצל צפון אמריקאים. יפנים לא מראים אפקט זה גם כשהם מעריכים את עצמם במאפיינים החשובים להצלחה בתרבות שלהם. מחקרים מראים כי ליפנים אין הטיה בשירות העצמי. יפנים גם לא מראים הטיית אופטימיות ולעיתים מראים הטיה הפוכה לכיוון פסימיות. נמצא כי בעוד מערביים תופסים אתגרים בחיי היום-יום כהזדמנות להאדרה עצמית, יפנים רואים זאת כהזדמנות לביקורת עצמית. שתי פרשנויות- המחברים טוענים שההבדלים שנמצאו במחקרים בביטוי של האדרה עצמית יכולים לנבוע משני גורמים אפשריים:

ההסבר המוטיבציוני
אנשים במערב ובמזרח אסיה נבדלים אלה מאלה בתהליכים מוטיבציוניים בסיסיים המנחים את התנהגותם. בתרבויות המערביות מעודדים אנשים לחשוב חיובית על עצמם במטרה להגיע לערכים התרבותיים שלהם של עצמי עצמאי ואוטונומי. תרבות זו נשענת על הזדהות ואישור של ערכים של עצמי חיובי. לכן, האדרת העצמי שלהם מאפשרת ליחיד להיות תואם לתרבות שלו. לעומת זאת, תרבות המזרח (בייחוד ביפן) התרבות מעודדת אנשים לשאוף להיום תואמים לקבוצתם. בתרבות היפות המוטיבציה היא להיות חלק מהקבוצה. לכן הזהות של העצמי אצל יפנים כוללת את יחסי החברה של היחיד בחיפוש אחר הזדהות ואישור של ציפיות ונורמות משותפות. הטיות בשירות העצמי אינן מסייעות ויכולות לפגוע בתחושת השייכות. לכן ההסבר המוטיבציוני טוען כי תהליך ההאדרה העצמית לא משמעותי בתרבות היפנית כמו שהוא משמעותי בתרבות הצפון-אמריקאית.

ההסבר המתודולוגי
מאחר והמחקרים משתמשים בשאלונים או גירויים שמשמעותיים יותר עבר תרבות המערב, התוצאות עבור תרבות המזרח יכולות לנבוע מכך שהם חסרי משמעות עבור תרבות המזרח. ייתכן ובשתי התרבויות יש נטייה להאדרת העצמי, אך הם מאדירים את העצמי שיותר משמעותי עבורם. כלומר, צפון אמריקאים אינדיווידואליסטיים מונעים מהאדרת העצמי שלהם, לעומת יפנים שמונעים להאדיר את העצמי הקולקטיבי. כלומר מחקרים קודמים של הבדלים בין תרבויות בהאדרת העצמי משקפים הבדלים בתוכן (הסבר מתודולוגי) לעומת הבדלים...

לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^