האתר המוביל ברשת לסיכומים בעברית

תפיסות שונות לגבי מדינה יהודית דמוקרטית

סיכום בעברית (תרגום מסוכם) בהיקף 790 מילים, של המאמר:

Neuberger, B. (2008). Different concepts of a Jewish democratic state. In: J. Bokser Liwerant, E. Ben-Rafael, Y. Gorny, & R. Rein (Eds.) Identities in an Era of Globalization and Multiculturalism (pp. 375-395). Boston: Leiden.



להורדת הסיכום
הזן פרטים » הזן פרטי תשלום » קבל את הסיכום במייל

מחיר הסיכום: 42 ₪


זוהי כתובת הדוא"ל אליה יישלח הסיכום, הקפד להזין כתובת תקינה

תפיסות שונות לגבי מדינה יהודית דמוקרטית
Neuberger, 2008

המושג של מדינה יהודית ודמוקרטית הפך להיות מקובל בהסכמה רחבה על בתי המשפט בישראל, על המפלגות הפוליטיות, על מערכת החינוך, ואפילו על 'האדם ברחוב'. על כן מפתיע כי מבחינה חוקית וחוקתית, זהו מושג חדש יחסית, שהתפתח רק החל משנות ה-90 של המאה ה-20. מתחילת דרכה של המדינה, קיימת בישראל "מחויבות כפולה" גם ליהדות וגם לדמוקרטיה. המונח "מדינה יהודית" נמצא בשימוש מספר פעמים במגילת העצמאות. המונח "דמוקרטיה" בפני עצמו אינו מוזכר במגילת העצמאות, אך מתוארת המחויבות לחירות, צדק, שוויון וחופש דת, מצפון, שפה, חינוך ותרבות. העמדה ההגמונית בקרב יהודים ישראלים מתוארת באמצעות שלושה עקרונות: א. באופן יסודי ניתן ליישם את המחויבות גם כמדינה יהודית וגם כמדינה דמוקרטית. ב. באופן מעשי מדינת ישראל שומרת על מחויבויות אלה. ג. הנוסחה לכך היא פשרה בין שני כוחות מנוגדים.

מיעוטים מתנגדים
למרות שהשיח ההגמוני תומך במדינה יהודית ודמוקרטית, ללא הגדרה ברורה מה הכוונה במושג, קיימות קבוצות מיעוטים כמו חרדים קיצוניים, ערבים אסלאמיים או...

לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^