האתר המוביל ברשת לסיכומים בעברית

מיקור חוץ של טכנולוגיות מידע וסחר אלקטרוני בעסקים קטנים עד בינוניים בניו זילנד: מחקר ראשוני

סיכום בעברית (תרגום מסוכם) בהיקף 1991 מילים, של המאמר:

Al-Qirim, N. & Bathula, H. (2002). IT and eCommerce outsourcing in small to medium-size enterprises in New Zealand: An exploratory research. In: 15th Bled Electronic Commerce Conference eReality: Constructing the eEconomy (pp. 537-551). Bled: AIS Electronic Library.



להורדת הסיכום
הזן פרטים » הזן פרטי תשלום » קבל את הסיכום במייל

מחיר הסיכום: 42 ₪


זוהי כתובת הדוא"ל אליה יישלח הסיכום, הקפד להזין כתובת תקינה

מיקור חוץ של טכנולוגיות מידע וסחר אלקטרוני בעסקים קטנים עד בינוניים בניו זילנד: מחקר ראשוני
Al-Qirim & Bathula, 2002

בניו-זילנד, חברות קטנות עד ממוצעות משחקות תפקיד חשוב בכלכלת המדינה, הן מבחינת צמצום אחוזי האבטלה, והן מבחינת תרומתן לתל"ג המדיני. בחברות קטנות אלו (SME), חל קצב עלייה גדול מאוד של ביקוש לשרותי ה- IT, בשביל אוטומטיזציה של תהליכים מסוימים בארגון. עקב גודלן והמבנה הארגוני שלהן, חברות אלו נתקלות בקשיים מרובים לתפעל ולתחזק לבדן תהליכים אלו, במיוחד לאור עליית המסחר האלקטרוני (EC) בשנים האחרונות. על כן, נאלצים רבים מארגונים אלו לפנות לעזרת ספקי שרותי חוץ, בשביל שאלו מצידם יספקו שרותי מיקור חוץ בתחומים של אחסון מידע, שרותי אינטרנט ואבטחה.

מבוא
תרומתם של ארגונים קטנים לכלכלת ניו-זילנד מהווה כ- 35% מהתל"ג הלאומי. ארגונים אלו מוגבלים לעתים קרובות מבחינה תקציבית, ומתקשים להחזיק צוות IT משלהן בארגון. הצמיחה המהירה בדרישת השוק בסחר אלקטרוני פתוח וגמיש, גרמה לארגונים רבים בעייתיות רבה, כאשר אלו לא יכולים/מספיקים לבצע את כל התהליכים העסקיים שלהם לבדם.
כאשר לארגון אין תקציב לרכוש ציוד ולתחזק אנשי/מערכות IT ו-EC, מיקור חוץ מהווה פתרון ישים. אמנם בתחילת שנות ה-90 הוא נחשב למפלט האחרון של הארגון, אך בשנים האחרונות חל מהפך אמיתי בתחום, עם הורדת מחירים מסיבית (עקב ריבוי תחרותיות) ומודעות גבוהה לעניין. ריחוקה הגיאוגרפי של ניו-זילנד משאר העולם הביא לעלייה מהירה בגידול במספר חברות שמוכנות לספק שרותי מיקור חוץ עבור IT ו-EC.

טופלוגיית מיקור החוץ וחקר מקרים מהעבר
קיימים 5 סוגים (מודלים) של מיקור חוץ:
1. מיקור חוץ מאוחד/אסטרטגי – התאחדות עם קבלן שירותי המיקור חוץ לשם השגת מטרה משותפת.
2. מיקור חוץ בררני - הארגון משתמש בסוג זה של מיקור חוץ לשם תפעול בודד של תהליך ארגוני מסוים.
3. מיקור חוץ מרובה - הארגון משתמש בסוג זה של מיקור חוץ לשם השלמת משאבים פנימיים (חוסר בכוח אדם מיומן בתחום ה- IT למשל), או מסירת פרויקטים בדרגת חשיבות נמוכה.
4. מיקור חוץ שלם/מוחלט - הארגון משתמש בסוג זה של מיקור חוץ לשם בידוד מוחלט מתחום ה- IT (לשם התמקדות בביצועי ליבה של הארגון), דבר שמוביל במקרים רבים לחוזים ארוכי טווח או אפילו בריתות.
5. מיקור חוץ פנימי – אחזקה של מחלקת IT פנים-ארגונית.

במצב של דרישה לרמה טכנולוגית נמוכה בארגון, הארגון יכול ללכת לפי גישת ה- מיקור חוץ למטרה מסוימת; במצב של רמה טכנולוגית יותר מתקדמת (דרישה ל- ERP למשל), הארגון יכול לפנות למיקור חוץ בררני (PRIORITY או SAP למשל); במצב של דרישה לרמה טכנולוגית גבוהה (שרותי EC למשל), וחוסר מוחלט בתשתיות IT...

לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^