ביקורי הבית – מבט מחודש
Beder, 1998
ביקורי בית היו כלי מרכזי של עבודה סוציאלית לאורך ההיסטוריה. המאמר הזה יסקור את ההיסטוריה של ביקורי הבית, כמו גם מספר תיאוריות שמנחות את הביקורים, את יתרונותיו ואת האתגרים שמגולמים בו – מתוך דגש מיוחד על ביקורי חולים.
העניין המחודש בביקורי בית החל ב-1994 בעקבות רפורמה בחוק ביטוח הבריאות בארה"ב שאישר עד 3 ביקורי בית של עו"ס רפואיים אצל קשישים. הדבר בא על רקע התדרדרות הטיפול שחברות הביטוח מוכנות לממן.
היסטוריה
Charity Organization Society (COS) (איגוד ארגוני הצדקה)
למרות שהיו מקורות מוקדמים יותר, מתארים ומייחסים את מקצוע העבודה הסוציאלית בארה"ב למשבר הכלכלי של 1870, אז קם ה-COS. האיגוד עסק במתן עזרה רגשית ותמיכה כספית לאנשים שנפגעו במשבר. הנשים (רובן המכריע של העובדות הסוציאליות היו נשים) שניהלו את המגע עם הלקוחות כונו "מבקרות ידידותיות" (friendly visitors), הן ניהלו את המגע איתם בבית הלקוח. עבודתם של המבקרות הידידותיות היוותה את הבסיס ל-Casework. בתחילה המבקרות היו כולן מתנדבות, אך ככל שגבר הצורך החלו להעסיק מבקרות בשכר והן למעשה היו העובדות הסוציאליות המקצועיות הראשונות.
מטרת הביקור הייתה איסוף מידע (מיפוי הדינמיקה והמשאבים המשפחתיים לצורך איתור הבעיה האמתית) והצעת עזרה. מרי ריצ'מונד הייתה הראשונה לקבוע מערך שיטתי של אבחון במהלך הביקור, שהתייחס למשפחה כאובייקט הטיפול. בשלב זה (שנות העשרה של המאה ה-20), כבר החל ויכוח בין המצדדים בין פגישה במשרד (שמספק פרטיות וחף מהפרעות) לביקור הבית (שמאפשר לחוות את האווירה הביתית). גישתה של ריצ'מונד לביקורי הבית למעשה מייצגת את השיטה המערכתית. היא הדגישה שעל המבקר להימנע משיפוטיות כיוון שבכך היא הופכת אותו ללא אפקטיבי כמטפל. מבקרים של השיטה ראו בה ניסיון לכפות שליטה חברתית תחת המסווה של רפורמה וסיוע.
עבודה סוציאלית רפואית
ב-1898 שני רופאים ד"ר ג'ון קבוט וד"ר צ'ארלס אמרסון...
לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^