האתר המוביל ברשת לסיכומים בעברית

אפיסטמולוגיה פמיניסטית במהלך תקופת הנאורות ואחריה

סיכום בעברית (תרגום מסוכם) בהיקף 720 מילים, של הפרק:

Harding, S. (1991). Feminist Epistemology in and after the Enlightenment. In: Whose Science? Whose Knowledge? Thinking From Women's Lives (pp. 164-190). New York: Cornell University Press.



להורדת הסיכום
הזן פרטים » הזן פרטי תשלום » קבל את הסיכום במייל

מחיר הסיכום: 42 ₪


זוהי כתובת הדוא"ל אליה יישלח הסיכום, הקפד להזין כתובת תקינה

אפיסטמולוגיה פמיניסטית במהלך תקופת הנאורות ואחריה
Harding, 1991

אפיסטמולוגיה פמיניסטית במהלך ואחרי עידן הנאורות
בפרקים הקודמים הוצגה נקודת המוצא של התיאוריה הפמיניסטית, והביקורת עליה שהיא צריכה לאמץ סטנדרטים מחמירים יותר של אובייקטיביות במקום הרילטביזם שמאפיין אותה, ולהפוך את הסובייקטיביות שלה ליתרון כדרך חקירה מדעית. אך קיימות ביקורות רבות נוספות נגד נקודת המוצא של הפמיניזם ותיאורטיקנים רבים שטוענים שנקודת המוצא האפיסטמולוגית של הפמיניזם היא שמרנית מדי. לדוגמא, האם נקודת מוצא זו היא באמת אפיסטמולוגית, או שהיא למעשה רק סוציולוגיה של ידע? או להיפך, אולי היא אפיסטמולוגית מדי, ואינה מתייחס להתפתחויות הסוציולוגיות שמתרחשות?

ביקורות סותרות
בחלק זה מתוארים לפחות חמישה נושאים שונים שבהם קיימות ביקורות כלפי נקודת המוצא של הפמיניזם. הנושא הראשון הוא שנקודת המוצא של הפמיניזם היא אפיסטמולוגית מדי, היא מקובעת מדי ואינה מאפשר שינויים בהתאם להתפתחויות סוציולוגיות. הנושא השני הוא טענות שלמעשה נקודת המוצא של הפמיניזם אינו אפיסטמולוגיה בכלל,...

לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^