האתר המוביל ברשת לסיכומים בעברית

כל מה שאני רוצה הוא שוויון לנשים: מגדר ושינוי חברתי במפרץ במאה העשרים ואחד

סיכום בעברית (תרגום מסוכם) בהיקף 1790 מילים, של המאמר:

Foley, S. (2010). All i want is equality with girls: Gender and social change in the twenty-first century Gulf. MERIA Journal, 14(1), 21-37.



להורדת הסיכום
הזן פרטים » הזן פרטי תשלום » קבל את הסיכום במייל

מחיר הסיכום: 42 ₪


זוהי כתובת הדוא"ל אליה יישלח הסיכום, הקפד להזין כתובת תקינה

כל מה שאני רוצה הוא שוויון לנשים: מגדר ושינוי חברתי במפרץ במאה העשרים ואחד
Foley, 2010

מבוא
בחודש ינואר 2004, לובנה אוליאן ניגשה אל הדוכן לשאת נאום על הפסגה הכלכלית. היא נבחרה להיות האישה הראשונה שתטפל בנושא הכלכלי בעיר הנמל הסעודית, כיוון שעמדה בראש אחד התאגידים הידועים ביותר "קבוצת המימון ע"ש אוליאן". לובנה הייתה בתו של סלימאן אוליאן, שהפך להיות אחד מאנשי העסקים המצליחים ביותר של ערב הסעודית. עם זאת, ייתכן שמארגני הכנס לא היו מאפשרים ללובנה לנאום לו ידעו מה תאמר. במהלך נאומה, תחת הכותרת "חזון סעודי לצמיחה", התוותה אוליאן חזון של ערב הסעודית. החזון עליו דיברה עלה בקנה אחד עם מה שהאליטות הדתיות של הממלכה חיפשו (ועדיין מחפשים) להקרין לעולם החיצון.
במשך כמעט עשרים שנה, האליטות הדתיות בסעודיה אוכפות בנוקשות נורמות חברתיות שנועדו להדיר נשים מעמדות ציבוריות וליצור כוח עבודה שהיה גברי ברובו, גם במחיר הכבד של ייבוא אלפי עובדים זרים. במקום זאת, טענה אוליאן בנאומה כי "כל סעודי, ללא הבדל דת, גזע או מין, ראוי לקבל הזדמנות למצוא עבודה בתחום בו הוא מוכשר ביותר". הקהל היה מורכב מגברים ומנשים ממוצא סעודי, שהביעו התלהבות רבה. במהלך הנאום, אוליאן לא לבשה את הלבוש הדתי המסורתי. כתגובה לכך, תמונות שלה ושל נשות עסקים אחרות, שרבות מהן לא לבשו רעלות, הופיעו בעמודים הראשונים של עיתונים סעודיים. אוליאן ועמיתותיה שברו את הטאבו החברתי וקראו תיגר על הסמכות של האליטות הדתיות בסעודיה.
אין זה מפתיע שהתגובות של האליטות הללו כללו זעזוע וכעס עמוק. כתגובה למתרחש, פורסמה הצהרה של הדמות הדתית הגבוהה ביותר בממלכה, מופתי שייח עבד אל עזיז בן עבדאללה אל שייח (מישהו כאן נסחף עם השמות), המגנה את דבריה. הוא טען שהתנהגות כזו היא "השורש" של הרוע והאסונות בעולם. בנוסף, הוא גם הביע פליאה וצער על כך שהתנהגות "מבישה" כזו התרחשה בערב הסעודית. למרות שבהצהרתו אינו הזכיר את שמה של אוליאן או את שמם של מארגני הכנס, הוא הבהיר שהם צריכים להיענש.
אלו לא היו איומי סרק. 14 שנים קודם לכן, בנובמבר 1990, נקמה הממשלה ב45 נשים משכילות שדחו במכוון את החוקים ונהגו ברחובות ריאד (הבירה). באופן מיידי, הממשלה החרימה את הדרכונים של אותן נשים, דאגה לפיטורן מהעבודה ותייגה אותן ואת בני משפחותיהן ככופרים ובוגדים. חלק מהנשים הללו ומבני משפחתן נאלצו להגלות עצמם מערב הסעודית. עברו שנים רבות עד שהצליחו 45 הנשים הללו להחזיר לעצמן את הזכויות...

לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^