האתר המוביל ברשת לסיכומים בעברית

המחקר הבין-תחומי של תיאום

סיכום בעברית (תרגום מסוכם) בהיקף 1626 מילים, של המאמר:

Malone, T. W., & Crowston, K. (1994). The interdisciplinary study of coordination. ACM Computing Surveys (CSUR), 26(1), 87-119.‏



להורדת הסיכום
הזן פרטים » הזן פרטי תשלום » קבל את הסיכום במייל

מחיר הסיכום: 42 ₪


זוהי כתובת הדוא"ל אליה יישלח הסיכום, הקפד להזין כתובת תקינה

המחקר הבין-תחומי של תיאום
Malone & Crowston, 1994

מבוא
בשנים האחרונות גובר העניין בשאלות כיצד ניתן לתאם בין פעילויות של מערכות מורכבות. במקרים מסוימים, המחקר התמקד בתיאום בין מערכות מחשב או בתיאום במערכות אנושיות. במקרים רבים, המחקר התמקד במערכות מורכבות הכוללות גם אנשים וגם מחשבים. מטרת מאמר זה היא לסכם תיאוריות אודות האופן שבו ניתן לתאם פעילויות במערכות מורכבות. עדיין אין שם מקובל לתחום זה, ולכן נשתמש במונח תיאוריית תיאום כדי להתייחס לתיאוריות על האופן שבו תיאום יכול להתרחש בסוגים שונים של מערכות.

שאלה מניעה
כיצד השימוש הגובר בטכנולוגיית המידע (IT) ישנה את הדרך בה אנשים עובדים יחד? זה לא המוקד האפשרי היחיד של תיאוריית התיאום, אך זו שאלה אקטואלית במיוחד כיום משתי סיבות: מכיוון שיותר ויותר אנשים משתמשים ביכולות מחשוב ותקשורת כדי לסייע בתיאום עבודתם, ומכיוון שיש פחות אילוצים לגבי האופן שהתקשורת והתיאום יכולים להתרחש.

איך ממשיכים?
במאמר זה המחבר מגדיר תחילה את המושג תיאום באופן המדגיש את אופיו הבין-תחומי. לאחר מכן, המחבר מתאר באמצעות דוגמאות כיצד ניתן ליישם תיאום בשלושה תחומים: הבנה של השפעות של טכנולוגיית המידע על ארגונים אנושיים ושווקים, תכנון כלי עבודה שיתופיים, תכנון מערכות מחשב. לסיום, אנו מציעים בקצרה אלמנטים להצעת מחקר בתחום חדש זה.

מסגרת לחקר תיאום
מהו תיאום?
לענייננו, הגדרה הפשוטה הבאה מספקת: תיאום הוא ניהול תלות בין פעילויות.

תהליכי תיאום בסיסיים
כלי עיקרי להקלת העברה בין דיסציפלינות שונות הוא זיהוי ולימוד התהליכים הבסיסיים הכרוכים בתיאום: האם ישנם תהליכי תיאום בסיסיים המתרחשים בכל המערכות המתואמות? אם כן, כיצד נוכל לייצג ולנתח תהליכים אלה? האם ניתן לאפיין מצבים באופן שיעזור לייצר ולבחור מנגנוני תיאום מתאימים עבורם? כדי להמחיש את האפשרויות לניתוח תהליכי תיאום, דן המחבר בכמה תהליכי תיאום ובשאלה כיצד נותחו בדיסציפלינות שונות.
בכל פעם שפעילויות מרובות חולקות משאב מוגבל כלשהו, יש צורך בהקצאת משאבים כדי לנהל את התלות ההדדית בין פעילויות אלה. הקצאת משאבים היא אולי הנחקרת ביותר מבין כל תהליכי התיאום, והיא זכתה לתשומת לב רבה בכלכלה, בתורת הארגון ובמדעי המחשב.
סוג אחר של קשר נפוץ ביותר בין פעילויות הוא יחסי "יצרן / צרכן", כלומר מצב בו פעילות אחת...

לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^