טרנסקריפטום ומטבולום השוואתי מספק תובנות חדשות לגבי מנגנוני הפעילות של הזדקנות מואצת בפרי ליצ'י לאחר אחסון בקירור
Yun et al., 2016
מבוא
ליצ'י הוא פרי סובטרופי שאינו אקלימי בעל ערך מסחרי גבוה. חיי המדף של פרי ליצ'י בתנאי סביבה (AC) הם כ- 4-6 ימים. אחסון קר לאחר הקטיפה מאריך את חיי פרי הליצ'י עד 30 יום עם מעט שינויים בהשחמה הפריקרפית ובמוצקים המסיסים הכוללים. עם זאת, חיי המדף של פירות ליצ'י בטמפרטורות הסביבה לאחר אחסון לפני קירור (PCS) הוא 1-2 ימים בלבד. במהלך השנים האחרונות, מסלול האיתות של חומצה אבסיסית (ABA) נחקר רבות, אולם יש צורך במחקר נוסף כדי לקבוע האם מסלול זה ודומים לו ממלאים תפקיד מרכזי בהזדקנות פירות ליצ'י. במחקר זה הורכב הטרנסקריפטום של פריקרפ ליצ'רי, וטכנולוגיות להשוואה בין הטרנסקריפטום למטבולום הוחלו על מנת לחקור את השינויים הגלובליים המתרחשים במהלך הזדקנות פרי הליצ'י כדי לספק תובנות חדשות אודות מנגנון זה.
תוצאות
ממצאי מחקר זה הראו כי הזדקנותם של פירות הליצ'י הואצה באופן משמעותי לאחר אחסון לפני קירור בהשוואה להזדקנות רגילה בטמפרטורת הסביבה. המטרה העיקרית של המחקר הינה לקבוע את המנגנון האפשרי של הזדקנות מואצת בפריות PCS. בוצע ניתוח השוואתי בין התעתיקים למטבולומים של פירות ה-PCS לאחר 24 שעות לבין אלה בשעת ה-0. כמו כן, בוצע ניתוח השוואתי דומה של פירות AC לאחר ארבעה ימים עם אלה ביום ה-0. הגנים והמטבוליטים שפעילותם הוגברה בשתי הקבוצות היו קשורים באופן...
לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^