לצאת מקנזס
Rushdie, 1992
רושדי רואה בסרט כעוסק בחוסר הכשירות של המבוגרים ובתהליך ההתבגרות של דורותי שמתרחש במסע מקנזס לעוץ (טקס חניכה). חוסר הישע של דודיה מביא אותה לחפש מקום מפלט בו היא זוכה למעמד של גבורה ללא שליטתה אך היא ממלאת תפקיד זה נאמנה. רושדי מתייחס לכך שהסרט משפר את הספר עליו הוא מבוסס שכן הוא מפשט את העלילה, ההתרחשות בקנזס נרחבת יותר ויוצרת הקבלה למתרחש בארץ עוץ, נעשה שינוי בצבע של נעליה של דורותי (במקור מטאפורה למתכת הכסף ולא אדומות) ולעירו של הקוסם (נצבעה ירוק), והתפקיד הגדול שניתן לטוטו (חושף את הקוסם) בסרט לעומת תפקידו הקטן בספר. הקוסם מארץ עוץ כסרט הוא טקסט ללא מחבר, שכן לגורמים רבים וביניהם הסופר, הכותבים והמפיקים יש אחראיות לחלקים שונים בסרט שעשו אותו מדהים כפי שהוא.
קנזס האפרורית
קנזס בספר היא מקום אפור ומדכדך והטורנדו הוא האפרוריות שהתאחדה וחגה סחור סחור. פרשנות נוספת לטורנדו מסתמכת על שם משפחתה של דורותי – גייל – שפירושו רוח עז, וכך דורותי היא הסופה שעוברת באותו שומקום, היא כוח החיים כפי שמיס גלאץ' היא המוות.
הקשר בין הצופה לדמויות
הצופה נקשר אל הדמויות בכך שהוא מזדהה איתן. הוא מבקש להימנע מלחשוף את החוטים האוחזים בפנטזיה ומתעלם מתהליך היצירה שככל הנראה היה מהנה פחות מהסרט עצמו. היותם של חבריה של דורותי...
לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^