דפוסי הכניסה לנישואין ולהורות של נשים צעירות בישראל
שטייר, 1995
הכניסה לעולם המבוגרים נעשית על ידי מספר שינויי תפקיד בחייהם של מתבגרים שאחד מהם הוא הנישואין, המסמל את הכניסה לחיי משפחה עצמאיים.
לגיל הנישואין יש חשיבות רבה לגבי מסלול חייהם של צעירים, בעיקר לזה של צעירות. הוא משפיע על ההשגים ההשכלתיים והתעסוקתיים, על רמת הפריון ועל יציבות נישואין. ברוב המדינות התעשייתיות חלה עלייה בגיל הנישואין המלווה בירידה בפריון, קשור לעלייה ברמת ההשכלה של נשים ובהזדמנויות הכלכליות הפתוחות בפניהן.
הטענה הרווחת היא שהפעילות הכלכלית וההשקעה בהון האנושי העצמי נפגעת עם הכניסה לחיי המשפחה ולפיכך נשים המעונינות בפיתוח משאביהן האישיים דוחות את מועד הנישואין והלידה הראשונה.
בניגוד לרוב המדינות המתועשות, ישראל לא חוותה שינויים דמוגרפיים חריפים בכל הקשור לתחומי המשפחה. היא עדיין מאופיינת בשיעור גבוה של נישואין ולידות בגיל צעיר של כניסה לתפקידי המשפחה ובשיעור נמוך במיוחד של גירושין. עם זאת בתחומים אחרים ישראל איננה שונה משאר המדינות המערביות: שיור הנשים הנכנסות לשוק העבודה גדל בהתמדה, כמו כן השכלתן.
נשאלת השאלה האם הנשים בישראל שחיות בחברה בעלת אוריינטציה חזקה חיי משפחה מגיבות להזדמנויות תעסוקתיות והשכלתיות העומדות בפניהן בדחיית מועד הכניסה לחיי המשפחה.
מטרת המחקר: לבחון את הגורמים המשפיעים על החלטת הנשים בישראל להינשא וללדת. ספציפית-...
לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^