שונות פנימית בלוקליזציה של נורמות: יישום החלטת מועצת הביטחון 1325 של האו"ם בישראל
Aharoni, 2014
מבוא
מאמר זה סוקר את תהליך הלוקליזציה של החלטת מועצת הביטחון 1325 של האו"ם (SCR 1325) בקשר לנשים, שלום וביטחון במדינת ישראל לאחר האינתיפאדה השנייה. המטרה העיקרית של מאמר זה היא לספק ניתוח אמפירי של פרשנויות ל-SCR 1325 של גורמים ממשלתיים ולא-ממשלתיים בישראל בשנים 2000–2010. שלוש הנחות יסוד מהוות את הבסיס לניתוח זה:
• הקשרים לאומיים מעצבים את האופן בו תנועות נשים מקומיות משפיעות ומושפעות מתנועות נשים גלובליות, מהאפשרות לשנות את מצב זכויות הנשים במדינה, ומקביעת אסטרטגיות, תזמונים וסדרי עדיפויות בתהליך אימוץ נורמות בינלאומיות.
• SCR 1325 היא פחות נורמה רגולטורית (כלומר נורמה שקובעת סטנדרטים מוכרים ומגבילה התנהגות) ויותר נורמה מכוננת או הצהרתית.
• הסלמת הסכסוך הישראלי-פלסטיני באוקטובר 2000, שהתרחשה במקביל לתהליך אימוץ SCR 1325 בישראל, הופכת את מדינת ישראל למקרה מבחן טוב עבור ניתוח המתמקד הן בהקשר המקומי והן בדינמיקה הגלובלית של דיפוזיית נורמה (כלומר, השתרשות נורמה גלובלית בהקשר מקומי).
הלוקליזציה של SCR 1325: תפקידם של גורמים ממשלתיים ולא-ממשלתיים
המונח "לוקליזציה של נורמה" מתואר על ידי המחברת כבנייה (construction) פעילה של רעיונות זרים על ידי גורמים מקומיים. לפי המחברת, מכיוון שדיפוזיה של נורמה דורשת "בעלות מקומית" (כלומר, אימוץ ויישום של רעיונות זרים באופן העולה בקנה אחד עם מערכות הערכים המקומיות), היא עשויה להיות כרוכה במסגור מחדש של מסגרות נורמטיביות...
לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^