1984
אורוול, 1949
הדמות הראשית בסיפור, וינסטון סמית', עובד במיניסטריון האמת של המפלגה. הוא חי בלונדון ששמה שונה ל"מסלול המראה 1", שנמצאת באומה "אוקיאנה" תחת שליטתה הטוטאליטרית של המפלגה. בראשה של המפלגה עומד האח הגדול. בפרק הראשון אנחנו נחשפים לתפאורת הספר: העולם מחולק לשלוש אימפריות שנמצאות במלחמה, אוקיאנה, אוראסיה ואיסטאסיה. האימפריות חזקות מכדי להביס אחת את השניה ולכן המלחמה בניהן תמידית. בעבודתו, וינסטון עובד כקצין פרופגנדה ותפקידו לשנות רישומים היסטוריים כדי שיתאימו לרצונות המפלגה. המפלגה מפעילה גם את מיניסטריון השלום, שאחראי על המשך המלחמה, מיניסטריון השפע שאחראי על חלוקת המזון ומיניסטריון האהבה, אליו נלקחים מתנגדי מפלגה. ססמאות המפלגה הן: "מלחמה היא שלום, חופש הוא עבדות, בערות היא כוח".
משטרת המחשבות עוקבת אחרי כל אזרחיה באמצעות מכשיר שנקרא "טלסקרין" ונמצא בכל בית. המכשיר משדר הודעות מהמפלגה, המנונים, הודעות של המיניסטריון ותמונות של האח הגדול. המכשיר גם משמש למעקב והמפלגה צופה באזרחים בבתיהם כל העת. וינסטון משתייך למעמד המפלגה החיצונית – מעמד בינוני, שסובל מעוני ונמצא תחת שליטה, שטיפת מוח ומעקב תמידיים. רוב האוכלוסיה משתייכם למעמד הפרולים, המעמד הנמוך – הם עניים מאוד ולא נמצאים בשליטת המפלגה. בגלל העוני החריף ובורותם המפלגה לא רואה בהם איום. המעמד הגבוה הוא המפלגה הפנימית שבו נמצאים רק מספר קטן של בעלי כוח רב.
וינסטון מדוכא ומתוסכל מחייו. הוא שונא את המפלגה ואת האח הגדול ובפרק הראשון כותב יומן, למרות שכתיבת יומן היא פשע ומרד נגד המפלגה. ביומן הוא כותב על חבר מפלגה נוסף, אובריין. וינסטון משוכנע שגם אובריין שונא את המפלגה. תוך כדי כתיבה הוא מבצע "פשע מחשבה" כשהוא כותב "הלאה עם האח הגדול" וחושב שמשטרת המחשבות תתפוס אותו בקרוב. אז נשמעת דפיקה בדלת. השכנה של וינסטון, גב' פרסונס, מבקשת עזרה עם בעיית צנרת. הוא מגיע...
לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^