האתר המוביל ברשת לסיכומים בעברית

השפעת התעללות בילדות: היבטי סיכון ביו-פסיכו-סוציאליים של בריאות נפש על מבוגרים

סיכום בעברית (תרגום מסוכם) בהיקף 3136 מילים, של המאמר:

Coates, D. (2010). Impact of childhood abuse: Biopsychosocial pathways through which adult mental health is compromised. Australian Social Work, 63(4), 391-403.



להורדת הסיכום
הזן פרטים » הזן פרטי תשלום » קבל את הסיכום במייל

מחיר הסיכום: 42 ₪


זוהי כתובת הדוא"ל אליה יישלח הסיכום, הקפד להזין כתובת תקינה

השפעת התעללות בילדות: היבטי סיכון ביו-פסיכו-סוציאליים של בריאות נפש על מבוגרים
Coates, 2010

תקציר
הקשר בין התעללות בילדות לבין בעיות נפשיות וגופניות במבוגרים מתועד היטב בספרות. במהלך חיי קורבנות של התעללות בילדים, ההשלכות החברתיות, הפסיכולוגיות והביולוגיות של התעללות מתקשרות בדרכים מורכבות. מודל ביופסיכוסוציאלי מוחל על חוויות של מבוגרים שהיו קורבנות של התעללות בילדות בכדי להבין את ההשפעות המורכבות ומגוונות של התעללות בילדים. הקשיים ארוכי הטווח של קורבנות מבוגרים שסבלו מהתעללות בילדות נדונות ביחס להשפעות הנוירו-ביולוגיות של התעללות בילדים על המוח המתפתח של הילד. ההשפעה של התעללות בילדים על תפקוד נוירו-אנדוקריני ועל המבנה של המוח, בפרט על האמיגדלה, ההיפוקמפוס, האונה השמאלית, וקורפוס קאלוסום נבדקים. מתוארות מספר השלכות על עבודה סוציאלית.
הקשר בין התעללות בילדים והזנחה, ובעיות לבריאות הנפש הבוגרת, היה מבוסס היטב במספר מחקרים שבחנו את הקשר בין חוויות טראומטיות בילדות לבין בעיות בריאותיות מאוחרות יותר וגילו כי מגוון של בעיות, כולל דיכאון, הפרעות חרדה, התמכרויות, הפרעות אישיות, הפרעות אכילה, הפרעות מיניות, התנהגות אובדנית ובריאות גופנית ירודה, אך לא בהכרח, קשורות לחוויות של התעללות בילדות. ההשפעה ארוכת הטווח של התעללות בילדים היא מרחיקת לכת, עם כמה מחקרים המדגישים כי ההשפעות של התעללות בילדות יכולות להימשך כל החיים.
למרות הממצאים האלה, אנחנו עדיין שומעים את האמרה '' מה שלא הורג אותך עושה מכשל אותך'' ו"זמן מרפא את כל הפצעים". פתגמים נפוצים אלו מרמזים שחוויות טראומטיות, לאחר שמתגברים עליהן, גורמות לרמות גבוהות יותר של רווחה פסיכולוגית, פיזית ורגשית. ההשפעה של אירועים טראומטיים על תינוקות וילדים צעירים ממוזערת בדרך זו. למרות שהניסיון והתלאות יכולים לבנות אופי, הם יכולים גם לגרום לפגיעות ביולוגית, נוירולוגית ופסיכולוגית. זה אירוני, כי כושר חוסן גדול יותר מקושר לתקופת הינקות והילדות, תקופה של פגיעות גדולה ביותר להשפעות הטראומה. ההשפעות של טראומה מוקדמת וחמורה הן נרחבות, הרסניות, מתפשטות, ולעתים קרובות קשות לטיפול.
אנו יודעים שהיחסים האינטימיים או האוהבים הראשונים שלנו עם המטפל הראשי שלנו מעצב את הציפיות ודפוסי ההתנהגות שלנו. רוב העובדים הסוציאליים מכירים את תיאוריית ההתקשרות, תיאוריה של התפתחות האישיות הנובעת מעבודתו של ג'ון בולבי, המדגישה את הקשר בין דפוסי ההתקשרות שנוצרו בילדות לבין דפוסי יחסים אינטימיים בבגרות. תיאוריית ההתקשרות מציעה שסכמת הליבה השלילית שנקבעה על-ידי יחסי ההתקשרות הראשוניים יכולה להשפיע באופן מהותי על יכולתו של הפרט להקים ולקיים קשרים משמעותיים לאורך החיים. תיאוריית התקשרות מצביעה על כך שהיחסים בגיל הרך מופנמים ומעצבים מודל עבודה פנימי של העצמי, של אחרים ושל מערכות יחסים, ובכך משפיע על תבנית היחסים וסגנונות ההתקשרות בחיי הבגרות. תיאוריית ההתקשרות מניחה שקשיים הקשורים להתעללות בהתקשרות קשורים להתפתחות הביו-פסיכו-סוציאלית של הילד ומשתקפים ביחסים לאורך חיי הילד. לטראומה בילדות יכולה להיות השפעה עמוקה על התפקוד הרגשי, ההתנהגותי, הקוגניטיבי, החברתי והפיזי של ילדים עם השפעות של ההתעללות הממשיכות לבגרות. עם זאת, יש לציין כי היקף ואופי ההשפעה של התעללות בילדים והזנחה משתנה מאדם לאדם. מספר ביקורות העריכו כי בין שליש למחצית של אנשים שחוו התעללות מינית אינם חווים בעיות פסיכיאטריות או פסיכולוגיות בבגרות. מגוון גורמים עשויים להשפיע על השפעת ההתעללות, כולל מין הקורבן והתוקף, סוג וחומרת ההתעללות, משך הזמן והזמן מאז ההתעללות, שינויים גנטיים, גורמים ביו-פסיכולוגיים, תגובות משפחתיות ורקע ותמיכה חברתית נתפסת. בנוסף למספר משתנים שממתנים את ההשפעה של התעללות, חוקרים הדגישו את התפקיד החשוב של האינטראקציה בין תורשה לסביבה בהבנת ההטרוגניות בתוצאות של מצוקות הילדות והחוסן של הילד.
כדי לסייע בהבנת ההשלכות של התעללות בילדים בבגרות, יש להבין את ההשפעות של התעללות בילדים והזנחה על התפתחות ביופסיכוסוציאלית של הילד. לכן, המודל מבקש להבין את ההשפעה של התעללות בילדים במאמר הנוכחי, המחזיק ברעיון שמחלות ובריאות הן תוצאה של אינטראקציה בין גורמים ביולוגיים, פסיכולוגיים וחברתיים. השאלות העיקריות שנבדקו הן:
• כיצד משפיעה איכות הקשר עם המטפל העיקרי על הפיזיולוגיה של הילד המתפתח?
• מה ההשלכות מבחינת עבודה סוציאלית בעבודה עם מבוגרים שחוו התעללות בילדות?

סקירה של מחקר הרלוונטי, עם דגש על ההשפעות הביולוגיות של התעללות בילדות, מוצגת כדי לחקור את השאלות הללו.

ויסות לחץ: השפעת ההתעללות במערכות...

לקריאת הסיכום המלא הורד/י את הסיכום באמצעות הטופס לעיל^